27 Temmuz 2009 Pazartesi

3. ELAH, ELAHİ, ELOHIM,

ezgiler ezgisi 5:16

1:

SÜLEYMANIN EZGİSİ. 5.16

TÜRKÇE. KIZ OLAN SEVGİLİDEN BAHSEDİYOR.

http://tur.scripturetext.com/songs/5.htm

5:16 Ağzı çok tatlı,Tepeden tırnağa güzel (MHMDIM) .İşte böyledir sevgilim, böyledir yarim, ey Yeruşalim kızları!

İNGİLİZCE: ERKEKTEN VE SEVİLEN ARKADAŞTAN BAHSEDİYOR.


biblegateway
Sos 5:16

"His mouth is full of sweetness. And he is wholly desirable(MHMDIM). This is my beloved and this is my friend, O daughters of Jerusalem."

DİYORKİ.

ONUN DİLİ PEK TATLIDIR. O MUHAMMEDDİR. O BENİM EN KIYMETLİM, ARKADAŞIM.

BÖYLE OLUNCA İNCİLDEKİ BÜTÜN MHMD LER ÖVÜLMÜŞ SEVGİLİ OLARAK TERCÜME EDİLİYOR. İNCİLDE MUHAMMED OLMUYOR.

NEKADAR TUHAF. ÇOK TUHAF DEĞİLMİ?

"ONUN KONUŞMASI çok tatlıdır. o Muhammeddir. O BENİM EN KIYMETLİM VE BENİM ARKADAŞIM"

ELH / MHMD = ELOHIM / MUHAMMEDIM

מַחֲמַדִּ = MHMD=WHOLLY DESİRABLE, ALLTOGETHER LOVELY.

MHMD = TAMAMIYLA SEVGİLİ.

İSLAMDADA ALLAHIN EN SEVGİLİSİ DİYE BİLİNİR.

ALLAHÜ TEALA MİRAC GECESİNDE:

"SEN OLMASAYDIN KAİNATI YARATMAZDIM.SENDEN BAŞKA HERSEYI SENIN IÇIN YARATTIM" DİYİNCE: RESULULLAH TA:

"BENDE SENDEN BAŞKA HERSEYI SENIN IÇIN TERKETTIM "

BUYURDU. (MİRAT-İ KAİNAT)

(BU KONUYU 6. MADDEDE DETAYLI ANLATTIK)

4261 NOLU KELİMEYE BAKIN.

http://net.bible.org/verse.php?book=sos&chapter=5&verse=16

חִכֹּו֙ מַֽמְתַקִּ֔ים וְכֻלֹּ֖ו מַחֲמַדִּ֑ים זֶ֤ה דֹודִי֙ וְזֶ֣ה רֵעִ֔י בְּנֹ֖ות יְרוּשָׁלִָֽם׃

Herşeyi o öğretti. en sevgili hep oydu. herşey onun için var oldu. herşeyi o öğreti. doğrusunu o müjdeledi. bütün melekler dahi onu övüyor. ağaçlar, kuşlar, herkes onu övüyor. dili en tatlıydı onunla konuşan hemen imana gelirdi. cennet yolunu müjdeledi. doğmadan önce ruhların en kutsalıydı. Adem(as)dan,.... Nuh(as), ......ibrahim(AS) .....ismail(AS).....ABDULLAH (AS), BABADAN OĞULA DOLAŞTI DURDU. O GERCEGIN RUHUYDU. SONUNDA KENDI BEDENINI BULMUŞTU.

EN BÜYÜK EN SAĞLAM İNANCI KURDU. EN BÜYÜK ULUS O OLDU:

‘Seni büyük bir ulus yapacağım, seni kutsayarak sana ün kazandıracağım, bereket kaynağı olacaksın. Seni kutsayanları kutsayacak, seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki bütün halklar senin aracılığın ile kutsanacak.”

(Yaratılış 12:1-3)

"... Kudretli bir peygamber olan Nasıralı İsa."

Luka (24-19)

Çünkü gitmezsem Avutucu (MHMD) size gelmez"

(Yuhanna 16:7)..

Biliyoruz ki, biz (baba)ALLAH'Tanız KUL (oğul) Kendiliğinden birşey yapamaz"

(Yuhanna 5:19).

"Ben Kendiliğimden hiçbir şey yapamam"

(Yuhanna 5:30)

(paraklet konusu videoların altında işlendi)

İNCİLDE HZ. MUHAMMED SAV IN MÜJDESİ 1. BÖLÜM

İNCİLDE HZ MUHAMMED (SAV) IN MÜJDESİ 2.BÖLÜM

İNCİLDE HZ MUHAMMED MÜJDESİ 3. BÖLÜM

İNCİLDE HZ MUHAMMED' (SAV) IN MÜJDESİ 4. BÖLÜM

öncelikle paraklet kelimesine bakıyoruz. hmd mhmd.... konularınada gelicez.

Yunanca Parakletos kelimesi en basit anlamıyla "Yardımcı" anlamına gelmektedir. Yine Yunanca bir kelime olan Periklutos ise "övülmüş" anlamına gelmektedir. İslam peygamberi Muhammed'in isimlerinden biri olan Ahmed de "övülmüş" anlamına gelmektedir. Bu nedenle bazı İslam alimlerince Parakletos sözcüğünün Periklutos ile aynı sözcük olduğu ve Ahmed ile anlam olarak örtüştüğü iddia edilir.

'"Bir vakit de Meryemin oğlu İsâ şöyle dedi: 'Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın Resulüyüm, önümdeki Tevratın tasdikçisi ve benden sonra gelecek bir Resulün müjdecisi olarak geldim ki onun ismi Ahmed'dir'. Sonra o onlara mucizelerle gelince 'bu apaçık bir sihir' dediler." (Saff, 6) (Elmalılı Hamdi Yazır tefsiri).

Bu ayet ile ilgili açıklamasında Muhammed Esed şu notu düşmüştür[1]:

'Bu deyim, Ârâmî Mawhamana isminin veya teriminin tam Yunanca karşılığı olan Períklytos'un ("Çok Övülen") bozulmuş şeklidir. (Ârâmî dilinin, İsa zamanında ve ondan yüzyıllar sonra Filistin'de kullanılan ve İncil'in -şimdi ortada bulunmayan- orijinal metinlerinin dili olduğu hatırlanmalıdır.) Períklytos ile Paráklêtos'un fonetik olarak birbirlerine yakınlığı karşısında, çevirmenlerin -yahut, daha büyük bir ihtimalle sonraki tarihlerdeki yazıcıların- bu iki ifadeyi nasıl karıştırdıklarını anlamak kolaylaşır. Hem Ârâmî Mawhamana hem de Yunanca Períklytos'un ikisinin de hamide ("övdü/hamdetti") fiilinden ve hamd ("övgü") isminden türetilmiş olan Son Peygamber'in iki ismi Muhammed ve Ahmed ile aynı anlamı taşımış olmasının önemi büyüktür. Kuran'a göre Muhammed'in gelişi Tevrat ve İncillerde müjdelenmiştir. Ancak Yahudi ve Hristiyan dini metinleri tahrif edilmiştir. Bununla birlikte Yeni Ahit'in "İslam'ın gelişinden önceki" Yunanca ve Latince incillere dayanan tefsirlerinde de sözcük Periklutos olarak değil, Parakletos olarak kullanılmıştır.

Prof. Abdulahad Davud, Paraklit kelimesinin anlamını etimolojik olarak şöyle anlatır:

“Paraklit kelimesi ‘Periqlytos' kelimesinin bozulmuş şeklidir. ‘Periqlytos' gerek etimolojik, gerekse lugat anlamı itibariyle ‘şanı yüce, övülmeye layık olan' demektir. Bu hususla ilgili şahidim Alexandre'nin "Dictionnaire Grec Français" isimli eseri olup kelimeyi şöyle açıklar: Bu birleşik isim ‘Peri' ön eki ile övmek kökünden türeyen ‘kleotis' kelimesinden mürekkeptir. Bu kelime Arapça'da en meşhur, en çok öven, şanı en yüce olan ‘Ahmed' kelimesinin tam karşılığıdır. Burada halledilmesi gereken tek mesele

Hz. İsa tarafından kullanılan bu ismin Arami dilindeki aslını bulmaktır.

Eski Ahit 'te -muhtemelen- Peygam­beri­mi­ze ( Hz. Muhammed 'e(SAV)) , Peygamberimiz'in çıktığı bölgeye ve ge­tirdiği mesaja işaret ettiği kanaatinde olduğumuz bölümleri inceleyeceğiz.

Kur'an , Yahudilerin, kelimelerin yerlerini ve anlamla­rı­nı saptırmak suretiyle dinlerinde tahrifat yaptığını söy­le­mek­­tedir.


16/95- Allah’a verdiğiniz sözü az bir karşılığa değişmeyin. Eğer bilirseniz, şüphesiz Allah katında olan sizin için daha hayırlıdır.
2/174- Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.40 40
2/41- Elinizdeki Tevrat’ı tasdik edici olarak indirdiğimize (Kur’an’a) iman edin. Onu inkâr edenlerin ilki olmayın. Âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin ve bana karşı gelmekten sakının.
2/79- Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline!
3/187- Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, “Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz” diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alış veriş ne kadar kötüdür.
3/77- Şüphesiz, Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette bir payı yoktur. Allah kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
5/44- Şüphesiz Tevrat’ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah’a) teslim olmuş nebiler onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb’e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah’ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat’ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu halde siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir.
9/8- Onların bir ahdi nasıl olabilir ki! Eğer onlar size üstün gelselerdi, ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirlerdi. Ağızlarıyla sizi hoşnut etmeye çalışıyorlar, oysa kalpleri buna karşı çıkıyor. Onların pek çoğu fasık kimselerdir.
9/9- Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür!

Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür!

“... Âyetlerimi az bir karşılık ile satmayın, yalnız Benden (Benim azâbımdan) korkun. Bilerek hakkı bâtıl ile karıştırmayın, hakkı gizlemeyin.” (2/Bakara, 41-42)

“Yahudilerin bir kısmı kelimeleri yerlerinden değiştirirler ve dillerini eğip, bükerek işittik ve karşı geldik derler…” (Nisa Suresi 46)

“Onlar yerlerine konulmuş kelimeleri değiştirirler ve "Size bu verilirse alın, verilmezse sakının" derler...” (Maide Suresi 41)

Bu yüzden Peygambe­ri­mizle ilgili işaretler, Yahudiler tarafından başka anlamlara çekil­mek ve değiştirilmek istenmiştir. Kelimelerin anlamını çar­pıtarak var olan anlamı bozan ehli kitap; böylece Pey­gam­berimize ve İslam'a işaret eden izahların anlaşılmasını zorlaştırmışlardır.

Yahudi din adamlarının, Eski Ahit 'te, İslam ile ilgili var o­­lan işaretleri yanlış anlamlandırmaya çalışmaları, Peygam­berimiz'in döneminden beri süregelen bir olgudur. Bu bö­lü­mün başında alıntıladığımız ayette kitap verilenlerin (Ya­hu­di ve Hıristiyanların) bir kısmının, Peygamberimiz'in Pey­gamberliğini anlamalarına rağmen gerçeği gizledikleri söy­len­mektedir. Yine Kur'an'da, Tevrat ve İncil 'in Peygam­be­rimize işaret ettiği belirtilmektedir. Bize düşen; Tevrat'ı ve İncil'i incelememiz sonucunda var olan işaretleri bulma­ya çalışmaktır. Bu bölümde, Tevrat'ın ve İncil'in en eski nüs­halarının dilini bilen araştırmacıların araştırmalarını de­ğer­lendirmemiz ve kendi incelememizi eklememiz sonucunda Peygamberimize işaret ettiğini tahmin ettiğimiz Eski Ahit ve İncil açıklamalarını size sunacağız.

(Eski Ahit Haggay 2, ayet 6-7 arası): Her şeye Egemen Efendiniz diyor ki; "Bir kere daha, vakit azdır ve Ben göklerle yeri, denizle karayı sarsacağım…Ve bütün milletleri sarsacağım ve bütün milletlerin Himada (AHMED=PARAKLET)'sı gelecek ve bu mabedi şanla, şerefle dolduracağım der.

Bütün Peygamberler İslam'ı Anlatmıştır

Kur'an, Hz.Adem'den beri gelen bütün peygamberleri ' Müslüman ' olarak tanıtır. Müslüman kelimesi Allah'a teslim olmayı ifade eder. Ayrıca bu kelime barışta, emniyette olmayı da ifade eder. Sami dil alimlerinin vardığı kanaate göre İbranice " şalom " kelimesi, Arapça " İslam " (selam da ay­nı kökten gelir) kelimelerinin hepsi Samice'deki tek ve ay­nı kökten, yani " şlm " kelimesinden türerler ve aynı an­la­ma sahiptirler. Türkçe'de biz ' Müslüman, İslam ' ifadelerini sadece Peygamberimize uyanlar için kullanıyoruz. Bu ke­li­meler Türkçe'ye anlamları daralarak girmişlerdir. Oysa bu kelimeler, Allah'ın gönderdiği bütün dinlere uyanları ifade eder. Kur'an'ın kullandığı bu kavramlara Eski Ahit'te şöyle rastlıyoruz:

islam, şalom, selam, sağlam, salim, selim, selamet,

barış, huzur, sağlık, mululuk,

"Selametle(İslam'la) gelen Peygamberin söylediği eğer çıkarsa, o­­nun (MUHAMMEDİN) gerçekten Efend(ALLAHIN)i'nin gönderdiği Peygamber olduğu an­la­şı­lır."

(Eski Ahit-Yeremya; 28/9)

Tercümede " selametle " diye çevrilen bu kelimenin, Eski A­hit'in orijinal dilinde " İslam " ile aynı anlama geldiğini gör­dük.

Tarihsel olarak Hz.Musa'dan sonra gelip de;

1- Allah'ın var­­lığını

2- Allah'tan başkasına tapmamayı

3- Bütün Pey­gam­berlerin onaylanmasını

4- Ahiret gününe inanmayı

5- Gü­­zel ahlâkı savunmayı; öldürmeye, çalmaya

karşı durmayı ve za­yıfların, yetimlerin gözetilmesini

söyleyen ve bunu dünya ça­pında yerleştiren iki peygamberden biri Hz.İsa,

diğeri Peygamberimiz Hz.Muhammed'dir.

Eski Ahit'te ge­çen ifa­de, bir peygamberin söylediklerinin çıkmasının

ve peygamberin İslam'la gelmesinin;

o peygamberin doğruluğunu gös­­tereceğini söylüyor.

Peygamberimizin söyledikleri sonucu mil­yarlarca insan,

Allah'ı sevmiş, Allah'ın kud­re­tinin son­suz­luğuna inanmış

; Allah'ın, Peygamberimize verdiği ki­tapta tüm söylenenlerin doğruluğu ise,

tarihin i­lerlemesi ve bili­min gelişmesiyle anlaşılmıştır.

Eski Ahit'in hiçbir ye­rinde ise Hz. Musa 'dan sonra peygamber gelmeyeceğine da­ir

bir a­çıklama yoktur. Hz. Muhammed 'in pey­gam­berliğinin doğ­ru­luğunu

Eski Ahit'e inanan bir kişi, sırf bu ifadeden bile anlayabilir.

Üstelik Eski Ahit, bir Peygam­berin selamet­le (İslam'la) gelmesini şart koşarken,

İslam is­mi en çok Hz. Mu­hammed ile bütünleşmiştir.

Muhammed İsmine İşaret

" 6 : Her şeye Egemen Efendiniz(ALLAHINIZ) diyor ki;

'Bir kere daha, vakit az­dır ve Ben göklerle yeri, denizle karayı sarsacağım.

7 : Ve bütün milletleri sarsacağım ve bütün milletlerin Hi­mada'sı gelecek ve bu mabedi şanla, şerefle dolduracağım,' der.

8 : ' G ümüş de, altın da benimdir', diyor her şeye Egemen Efen­diniz (ALLAHINIZ).

9 : 'Benim bu son evimin şöhreti ilkinden daha büyük olacak,' der kalabalıkların Efendisi. Ve; 'Bu yerde selam(şalom) vereceğim,' der kalabalıkların Efendisi."

(Eski Ahit-Haggay; 2/ 6- 9)

Haggay 7'de orijinal metinde geçen (A)" Himada " kelimesi, Arapça'da geçen ‘ Muhammed ' ismiyle aynı köklerden (H-M-D) gelmektedir ve genel olarak aynı anlamları taşımaktadır. Böylece Hz.Muhammed'in ismi veya isminin anlamını ve­ren kelime, gelecekte oluşacak görkemli bir olay ile be­ra­ber anılmaktadır.


PARAKLET PARAKLYTOS NEDEN SADECE YUHANNADA VAR?

Paraklytos:

ahmed : HEM tesselli edici, hem müjdeleyici, hem duyup söyleyen, hem degerli, en kıymetli, en sevilen, hem gerçeğin kutsal ruhudur. O doğmadan önce ruhtu. Kainattan önce yaratıldı.

RABBİNE KARŞI GELİP HAKARET EDEMEYECEKSİN ARTIK.

BÖYLE DEVAM EDERSEN KAFİRLER İÇİN HAZIRLANAN

SONSUZ CEHENNEME ODUN OLACAKSIN

LÜTFEN KENDİNE GEL ARTIK.

UYAN!!!

barnabas 44. BÖLÜMDE hz İSA ŞÖYLE DUA ETMİŞTİR.

O'nun ruh unu görenlere Allah peygamberlik verdiğinden, her peygamber gibi ben de O'nu gördüm ve O'na saygı gösterdim. O'nu görünce, ruhum teselli ile doldu (ve) dedim: «Ey Muhammed, Allah seninle olsun ve beni ayakkabının bağlarını çözecek değerde kılsın. Buna ermekle ben de büyük bir peygamber ve Allah'ın kutsal bir (kul)'u olacağım.» Ve îsa böyle deyip, Allah'a şükretti.

Yuhanna İncilinin 16. babının 12. ve 13. âyetlerinde,

(Benim size söyleyeceğim pek çok şeyler vardır; fakat siz henüz bunlara tahammül edemezsiniz. O(PARAKLET)HMD) geldiği zaman, sizi her gerçeğe ulaştıracaktır)


Hazret-i İsa kendisine: “Sen Allah’ın oğlusun diyen Petrus’a çok kızdı. Onu azarladı. Ona: “Sen benden uzaklaş. Çünkü sen fena şeyler söylüyorsun ve bana fenalık yapmak istiyorsun” dedi. Ondan sonra havarilerine dönerek; “Yazıklar olsun bana böyle söyleyenlere! Çünkü, Allah bana bunlara lanet etmek emrini verdi.” dedi. (70.bab)

.
Ben kimsenin günahını affedemem. Günahları ancak Allah affeder. (71.bab)


Ben bu dünyaya, Cenab-ı Hakk’ın dünyaya selamet getirecek olan Resulunun yolunu hazırlamak için geldim. Fakat sizler dikkat ediniz. O gelinceye kadar bir çok yalancı peygamberler çıkabilir. Benim İncil’im bozulabilir. (72.bab)

Barnabas İncilinin 72, 96, 136, 163.

kısımlarında, Hazret-i İsa havarilerine dedi ki:(Bir son Peygamber gelecek, ismi Ahmed olacak, o gelinceye kadar bozulacak olan İncili tekrar düzeltecek ve yeni bir kitap getirecektir.)

ben yeryüzünün tüm kabilelerinin beklediği peygamber değilim. Fakat, Allah beni dünyadan çekip alınca, şeytan dinsizleri benim Allah ve Allah'ın oğlu olduğuma inandırarak, bu lânetli fitneyi yeniden çıkaracak, bu şekilde sözlerim ve akidem öylesine tahrif edilecek ki, ortada otuz mü'min ya kalacak, ya kalmayacak. Bunun üzerine Allah dünyaya acıyacak ve herşeyi kendisi için yaratmış olduğu Elçisi'ni gönderecek; O güneyden kuvvetle gelecek ve putatapıcılarla birlikte putları yok edecek; şeytan'-dan insanlar üzerindeki egemenliği (ni) alacak. Yanında, kendisine inanacak olanların kurtuluşu için Allah'ın merhametini getirecektir. Onun sözlerine inanacak olanlara (ne) mutlu.»,

YUHANNA

O PEYGAMBER KİMDİ?

1:

1:20:YAHYAYA "SEN MESİHMİSİN?" DİYE SORDULAR.

YAHYA "HAYIR" DEDİ

2:

1: 21 Onlar da kendisine, "Öyleyse sen kimsin? İlyas (ELIJAH) mısın?"

diye sordular. O da, "Değilim" dedi. "

3:

Sen beklediğimiz peygamber (MHMD) misin?" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi.

HATIRLATMA: eski ahit tanrı dedikleri yaratıcının ismi elh dir.

ARAMİ: ALEF, LAMET, HET.

ARABİ: ELİF, LAM , , , , HE

ÆLLAH, ÆLOH, ÆLAH , ÆLAHİ , (ELOHİM), ÆLOHA,

ALLAHÜ, ALLAHÜM, ALLAHÜMME.

DİYE OKUNUR


YUHANNA DEVAM:


1: 2 Başlangıçta O, ALLAH la birlikteydi.

1: 3 Her şey O'nun aracılığıyla (İÇİN) var oldu,
1: 4 Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı.

1: 5 Işık karanlıkta parlar. Karanlık onu alt edemedi [1] .
1: 9 Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı.

BU IŞIK KUTSAL RUH / PARAKLET/ HMD / MHMD /

DİYE İŞARET ETTİĞİNİZ HZ. MUHAMMEDİN NURUDUR.

http://www.barnabas-incili.com/incil/barnabas/11/

İNCELEMEYE GEÇMEDEN ÖNCE KISA BİR UYARI YAPAYIM

TEK YARATICI VE TEK DİN VARDIR.

ÖTEKİLER ALLAHIN DEĞİL PAPAZLARIN DİNİDİR.

PUTPEREST PAPAZ DİNİ

HAK DİN ANCAK SLM DİR.

SELAMET – SALOM – SELAM – İSLAM- BARIŞ-

ALLAHA TESLİM OLMAK ANLAMINADA GELİR

(Allah indinde hak din, yalnız İslam'dır.)

[Âl-i İmran 19]

(Başka dinler hak değildir.)

(BU KONUYU 7. MADDEDE DETAYLI AÇIKLADIK)

(Size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.)

[Bekara 151]

61:6 - Meryem oğlu İsa da: "Ey İsrailoğulları! ben size Allah'ın elçisiyim. benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici olarak (geldim)." demişti. Fakat onlara apaçık mcizelerle gelince "Bu, apaçık bir büyüdür." dediler.

171. Ey kitap verilenler, dininizde aşırılığa gitmeyin ve Allah hakkında yalnızca gerçeği söyleyin! Meryem oğlu Mesih İsa, yalnızca Allah'ın peygamberi, Meryem'e ulaştırdığı kelime'si (ol) ve ondan bir ruhtur; başka birşey değil. Gelin Allah'a ve O'nun peygamberlerine iman getirin ve "üçtür" demeyin. Bundan vazgeçin; hakkınızda hayırlı olur! Allah, ancak bir tek İlah'tır, haşa O'nun bir oğlu olması asla düşünülemez. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Vekil olarak da Allah yeter.

172. Mesih de Allah'a bir kul olmaktan asla çekinmez en yakın melekler de. Her kim O'na ibadetten çekinir ve kibirlenirse, bilsin ki, O, yarın hepsini huzurunda toplayacaktır.

173. İşte o zaman, iman edip güzel işler yapanlara mükafatlarını tamamıyla ödeyecek hem de bol ihsanından fazlasını bile verecektir. Ancak o kibirlerine yediremeyip çekinenleri acı bir azap ile cezalandıracak ve Allah'a karşı kendilerine ne bir kayırıcı, ne de bir yardımcı bulamayacaklardır.

174. Ey insanlar, bakın size Rabbinizden kesin bir delil geldi; size açık bir nur indirdik.

175. Kim Allah'a iman edip buna sarılırsa, yarın Allah onları kendi katında mutlak bir rahmet içine koyacak, bol nimetine kavuşturacak bir de onları, doğru kendisine varan bir yolun yolcusu edecek.

13/1- Elif Lâm Mîm Râ.1 İşte bunlar Kitabın âyetleridir. Sana Rabbinden indirilen gerçektir, fakat insanların çoğu inanmazlar.